voorbereiding consult

Folder: Is alles besproken, voor NU, ZO en LATER?

Doel

Het instrument bestaat uit een vragenlijst aan de hand waarvan ouderen voor zichzelf kunnen nagaan hoe het met hen gaat, en wat ze belangrijk vinden voor de toekomst op kortere en langere termijn.

Toelichting instrument

Via de kaart worden ouderen gestimuleerd om onderwerpen te bespreken met anderen zodat er oplossingen komen voor problemen en wensen zoveel mogelijk worden vervuld. Zeven vragen die de patiënt door kan nemen voorafgaand aan het gesprek:

 1. Heb ik een goede woning?
 2. Hoe gaat het lichamelijk met me?
 3. Heb ik zorgen?
 4. Heb ik genoeg steun om mij heen?
 5. Wat wil ik in de toekomst?
 6. Kan ik mijn eigen beslissingen nemen?
 7. Zijn er nog meer dingen die belangrijk zijn voor mij?
 8. Hoe tevreden ben ik met mijn leven? Kan ik zelf nog iets doen om mijn leven beter te maken?
 • Hoe in de praktijk te gebruiken:
  Geef de vragenlijst aan de cliënt. Motiveer de cliënt om na te denken over de vragen. Uit de antwoorden kan een lijstje met onderwerpen komen dat hij verder wil bespreken met naasten, mantelzorger, huisarts, overige hulpverleners en de gemeente. Stimuleer de cliënt die gesprekken ook aan te gaan en bied waar nodig ondersteuning

Doelgroep(en)

Generiek
Ouderen
Oudere migranten

Vorm

Folder

Waar te vinden?

Folder (2015): Is alles besproken, voor NU, ZO en LATER?

Kosten instrument

Gratis

Ontwikkeld door /contactpersoon

 

Datum van bijwerken /plaatsing instrument

Bijwerken: februari 2016

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *