training

Opleiding Leefstijlcoach

Doel

De opleiding tot leefstijlcoach  is er opgericht (zorg of sport) professionals op te leiden tot een allround leefstijlcoach. De leefstijlcoach heeft niet alleen kennis van een gezonde leefstijl maar heeft een gereedschapskist vol technieken, interventies en goede vragen om mensen naar een blijvende gedragsverandering te begeleiden. De Academie voor Leefstijl en Gezondheid is een post-hbo-opleiding tot leefstijlcoach.

Toelichting

  • Opleiding:
    De opleiding bestaat uit 3 modules met als thema ‘Coach jezelf’, ‘Coach de ander’ en ‘Coach de groep’. Deze thema’s gaan niet alleen over het coachen zelf maar de beweeg- en voedingsonderwerpen sluiten hier praktisch bij aan.
  • Benodigde tijd:
    De opleiding duurt ruim 1 jaar en bestaat uit 16 groepsbijeenkomsten in 3 modules. De werkbelasting bedraagt daarnaast gemiddeld 8-12 uur per week aan zelfstudie en/of het uitwerken van (groeps)opdrachten.

Doelgroep(en)

  • Professionals in de zorg of de sport op hbo-niveau (diëtisten, sportdocenten, fysiotherapeuten, hbo-v’ers en praktijkondersteuners)
  • Professionals met een relevante opleiding op mbo-4-niveau (CIOS-sportdocenten, verpleegkundigen en voedingsconsulenten) met voldoende praktijkervaring.

Validatie en effectiviteit

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid (AVLEG) en zorgverzekeraar CZ zijn deze driejarige proef in februari 2014 gestart. De pilot wordt wetenschappelijk geëvalueerd door o.a. Universiteit Maastricht.

Vorm

Opleiding: geaccrediteerde post HBO-opleiding voor leefstijlcoaches.

Waar te vinden?

Academie voor leefstijl en gezondheid

Kosten opleiding

De kosten voor de opleiding bedragen €4.380,00  exclusief BTW (21%) en exclusief examenkosten, materialen en literatuur. Zie website Academie voor leefstijl en gezondheid.

Ontwikkeld door /contactpersoon

Academie voor Leefstijl en Gezondheid: info@avleg.nl

Organisaties die werken met methode / instrument

Zorggroep Zorroo;
Zorggroep Parkstad

Voorbeelden, succes- en faalfactoren uit de praktijk

Niet bekend

 

Datum van bijwerken /plaatsing instrument

Bijwerken: maart 2016

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *