e-health app

Minddistrict

Doel

Steeds meer zorggroepen in Nederland maken gebruik van eHealth of eMental Health om hun patiënten te ondersteunen bij hun gezondheid, onder andere om gedragsverandering teweeg te brengen en zelfmanagement te stimuleren. Minddistrict biedt met een aantal verschillende modules eMental Health oplossingen aan. Minddistrict heeft een aanbod van inhoudelijke modules en functionaliteiten voor gebruik in huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, GGZ- en revalidatie-instellingen.

Toelichting instrument

Met de eMental Health modules en functionaliteiten kunnen praktijkondersteuners patiënten digitaal ondersteunen. Via Minddistrict bieden zij praktische hulp, afgestemd op de klachten, wensen en situaties van de patiënt.

Via Minddistrict kunnen zorgprofessionals vragenlijsten of triage inzetten, die de patiënt zelf alvast kan invullen. Het programma biedt informatie, voorbeelden, video’s en oefeningen aan met een module die patiënten thuis kunnen volgen. Ook kunnen patiënten een dagboek bijhouden. Er zijn modules speciaal ontwikkeld voor de POH GGZ, en modules voor gedragsverandering in de POH somatiek.

Doelgroep(en)

Volwassenen
Mensen met somberheids en depressieve klachten

Validatie en effectiviteit

Training / opleiding zorgverlener gewenst

Coaching binnen programma door psycholoog, huisarts of POH GGZ.

Vorm

Website en app met online behandelprogramma.

Waar te vinden?

Via Minddistrict.nl

Kosten instrument

Voor cliënten zijn er geen kosten verbonden aan het programma wanneer het aangeboden wordt door de huisartsenpraktijk of GGZ-instelling.

Ontwikkeld door /contactpersoon

Via Minddistrict.nl

Datum van bijwerken /plaatsing instrument

Bijwerken: december 2017

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *